18 december 2021
15:30

Elastico FC

Referat: IK Oden - Elastico FC

En tuff match mot serieledarna Elastico som hade snittat 10 mål per match hittills. Vi hade ett starkt lag på papperet, 8 från A-laget, Olle från U23 i mål samt Kevin som extra forward.
Vi gör en lysande första halvlek när vi har koll på Elasticos skickliga anfallare och skapar en hel del lägen själva. Rasmus hade flera bra möjligheter men träffade inte mål. Istället tog Elastico ledningen efter en felpassning på deras planhalva som ledde till kontring, friläge och mål.
Men vi kom tillbaka och kvitterade till 1-1 när Floda slog en perfekt djupledsboll till Björn som volleystryde skottet i ribban och sedan slog in sin egen retur.
Det var faktiskt rättvist med 1-1 i paus och Elastico var lite skärrade över att vi kunde bjuda upp till kamp.

I andra halvlek skruvade de upp tempot och gjorde två snabba mål till 1-3. Därmed var vi tvungna att gå framåt mer vilket öppnade för kontringar. Vi skapade flera bra chanser, Kevin kom in som en injektion och låg bakom mycket anfallsmässigt. Bl a ett hårt vänsterskott som gick tätt över ribban. Rasmus, Björn och Leo hade samtliga lägen att göra mål men Elasticos målvakt stod i vägen för allt. Bästa chansen fick Floda efter ett mönsteranfall när han sköt mot öppen bur men målvakten gjorde en enorm sidledsförflyttning och räddade.
Elastico skapade egentligen inte så många fler chanser än oss men de var fruktansvärt effektiva i andra halvlek vilket gjorde att siffrorna rann iväg till 1-7.
Lite för stor skillnad målmässigt sett till spelet men det är bara att ta av hatten och gratulera Elastico till en stark insats - har svårt att se att något lag ska kunna hota dem om seriesegern.

Till matchens lirare utnämner jag Floda som tog tag i matchen som lagkapten och assisten till Björn slogs med fantastisk prestation!